Diensten

Hengstenhouderij


Voor het insemineren van uw Friese- of Fjorden merrie kunt u natuurlijk bij ons terecht. 

Afhankelijk van de afstand, kunnen we de merrie aan huis komen insemineren. 

Indien de afstand te groot is, of indien u dit wenst, kan de merrie ook hier op stal worden geïnsemineerd. Gedurende de hengstigheid kan de merrie hier blijven en worden er geen stallingskosten in rekening gebracht. 

Indien de merrie hier blijft totdat ze gescand kan worden, bedragen de stallingskosten 7 Euro per dag.
Keuringsklaar maken


Al vele jaren maken wij met succes paarden klaar voor de keuring. 

Indien u uw paard keuringsklaar wilt laten maken, kunt u contact met ons opnemen. We bekijken het paard dan eerst een keer, om een beeld te krijgen van de conditie van het paard. Zo kan een inschatting worden gemaakt over hoe lang het paard bij ons op stal zou moet komen. 

Vervolgens kunnen we dan samen met u beslissen voor welke keuring we het paard op gaan geven.

U bent altijd van harte welkom om naar uw paard te komen kijken en de vorderingen van de training op die manier te volgen. De duur van de training ligt gemiddeld op 6 tot 8 weken.

Beleren van uw paard


Indien u uw paard op een fijne manier zadelmak wilt laten maken of wilt laten betuigen, bent u bij ons aan het juiste adres. 

We hebben erg veel ervaring met het beleren van jonge paarden. De paarden worden altijd met respect behandeld en wij vinden het erg belangrijk dat ze plezier krijgen en ook houden in het werk. 

Ze worden daarom niet alleen in de binnenbak getraind, maar gaan ook mee naar buiten. Vaak stellen wij voor dat u een aantal malen hier komt om mee te trainen met het paard, zodat u thuis makkelijk verder kunt trainen.


De duur van de training is vooral afhankelijk van:

1. De conditie waarin het paard wordt aangeleverd

2. Het karakter van het paard

3. Uw wensen m.b.t. het trainingsniveau


Gemiddeld gezien bedraagt de trainingsduur 4 – 6 weken.