Uldrik 457

uldrik

Dries x Tsjerk

Stokmaat: 165 m.

Verrichtingskampioen, KAMPIOEN 2010 en 2011 Reservekampioen 2012

Uldrik is de eerste ingeschreven zoon van Dries 421 en komt voort uit een goede en oude moederlijn.

Uldrik wordt beoordeeld als een hoogbenige, rastypische hengst met een mooi hoofd en een lange, goed gevormde hals. De hengst is goed in verhouding en opwaarts gebouwd. Het harde droge beenwerk straalt extra kwaliteit uit.
Met 88 punten voor de rijproef, 94 punten voor de menproef en 95,5 punten voor de tuigproef heeft verrichtingstopper Uldrik alle records gebroken. Nooit eerder is er tijdens het CO zo’n hoge score aan een hengst toegekend.

Uldrik heeft drie uitmuntende basisgangen, waarbij houding, souplesse en schoudervrijheid positief opvallen. De kracht van de allrounder zit met name in het voortreffelijke gebruik van het achterbeen. In de rij- en menproef leverde dit hem de ongekend hoge score op van een 9,5 voor de draf, terwijl in de tuigproef het gebruik van het achterbeen met een 9 werd gewaardeerd.

Uldrik is een hengst die zeer constant is in zijn verrichting en beschikt over veel looplust en een hele goede instelling. Herman Smit zegt hierover: “Of het nu om dressuur, tuigen of mennen gaat: Uldrik is een geboren talent, een topatleet met de juiste combinatie van karakter, atletisch vermogen en onwaarschijnlijk veel natuurlijke balans die altijd tot een zuivere tact leidt. Daarbij is de hengst eenvoudig te doseren en heeft hij een fijn karakter. Ik heb nog nooit zo’n paard gezien, heel bijzonder.”

De veulens van Uldrik hebben maat, extra krachtige bewegingsvorm en stralen luxe uit. Uldrik heeft inmiddels meerdere kampioenen geleverd:

Fokker: R.R. Steenbeek, Harskerhorne. Gestationeerd bij de Nieuwe Heuvel in Lunteren