Training

Keuringsklaar maken

Al vele jaren maken wij met succes paarden klaar voor de keuring.

Indien u uw paard keuringsklaar wilt laten maken, kunt u contact met ons opnemen. We bekijken het paard dan eerst een keer, zodat we een beeld krijgen van de conditie van het paard en een inschatting kunnen maken hoe lang het paard bij ons op stal zou moet komen. Vervolgens kunnen we dan samen met u beslissen voor welke keuring we het paard op gaan geven.

U bent altijd van harte welkom om tussendoor naar uw paard te komen kijken en de vorderingen van de training op die manier te volgen. De duur van de training varieert enigszins – afhankelijk van de conditie waarin het paard wordt aangeleverd – maar ligt gemiddeld op 6 weken.

 

Zadelmak maken en/of betuigen

Indien u uw paard op een fijne manier zadelmak wilt laten maken of wilt laten betuigen, bent u bij ons aan het juiste adres. We hebben erg veel ervaring met het beleren van jonge paarden. De paarden worden altijd met respect behandelt en wij vinden het erg belangrijk dat ze plezier krijgen en ook houden in het werk. Ze worden daarom niet alleen in de binnenbak getraind, maar gaan ook mee naar buiten. Vaak stellen wij voor dat u een aantal malen hier komt om mee te trainen met het paard, zodat u thuis makkelijk verder kunt trainen.

De duur van de training is vooral afhankelijk van:

  1. de conditie waarin het paard wordt aangeleverd
  2. het karakter van het paard
  3. uw wensen m.b.t. het trainingsniveau

Gemiddeld gezien bedraagt de trainingsduur 4 – 6 weken.

Het risico tijdens transport of verblijf en bij de inseminatie is voor de eigenaar van de merrie.