Bartele 472

Bartele 472 (Sport)

Onne x Tsjerk

Stokmaat: 1.69 m.

Bartele heeft een prachtig uitdruk

Bartele 472 heeft met succes het najaarsonderzoek 2012 doorlopen. Een aanwijzing voor dit C.O. kreeg de hengst vanwege zijn imponerende presentatie onder het zadel. Bartele komt uit de stermerrie Liefke fan ‘t Brillehof, zij behaalde een 1e premie en werd in 2005 Fokdagkampioen van Limburg. Deze dochter van Tsjerk 328 heeft als moeder Zilver Boszorg, een ster preferente merrie uit de bekende en predicaatrijk “Boszorg-familie” (stam 50). Dit “gouden-lijntje” leverde ook de hengst Stendert 447.

Bartele heeft een prachtig uitdrukkingsvol hoofd en een mooi front. de hengst is een zeer fraaitypische verschijning, heeft heel veel behang en is diepzwart van kleur. De bouw is correct, opwaarts gebouwd en het kruis heeft de gewenste ligging. In het C.O. kenmerkte Bartele zich door de gretigheid en de enorme werklust. De hengst toonde in draf veel vermogen om zijn passen te verlengen. Het achterbeen wordt ruim onder de massa geplaatst en het voorbeen wordt ruim naar voren weggezet.

Bartele blijkt voor alle disciplines heel veel aanleg te hebben, waarbij het schakelend vermogen, het achterbeengebruik en het mooie front steeds opvallend is. Het mooie exterieur, eenn kwalitatief sterke afstamming en de werklust van Bartele maakt deze henst bijzonder interessant. Marijke Folmer heeft Bartele met heel veel succes uitgebracht in de dressuursport. Het duo scoorde telkens hele hoge punten en vele 1e prijzen. Juryleden omschrijven Bartele als een zeer imponerend, een hengst met geweldige basisgangen. Sportief hoogtepunt in 2013 was het kampioenschap Post Kogeko dressuur te Kootwijk.

Inmiddels mag de hengst, vanwege zijn leeftijd, starten in de klasse Z dressuur. Alle wedstrijden die Marijke met Bartele heeft gereden hebben zijn met ruime winst afgesloten.

In het jaar 2014 behaalden maar liefst 17 veulens van Bartele een 1e premie. De hengst is hierbij koploper. Eén van deze toppers is Tess van Schäfer, zij werd kampioen merrieveulens op de Centrale Keuring te Drachten.

Fokker: J.G.M. Drost, Heeswijk Dinther. Gestationeerd bij de Nieuwe Heuvel in Lunteren.